ЕКСПЕДИЦІЙНА ГРУПА LAST OVERLAND ПРИБУЛА НА ЗАВОД LAND ROVER У СЛОВАЧЧИНІ ТА ОГЛЯНУЛА НОВИЙ LAND ROVER DEFENDER

Источник: perec.info
Land Rover
ЕКСПЕДИЦІЙНА ГРУПА LAST OVERLAND ПРИБУЛА НА ЗАВОД LAND ROVER У СЛОВАЧЧИНІ ТА ОГЛЯНУЛА НОВИЙ LAND ROVER DEFENDER

Експедиційна група Last Overland, повторюючи відому експедицію Оксфорду та Кембриджу до Далекого Сходу 1955 року, продовжує подорож із Сінгапуру до Лондону. Дорогою група завітала до заводу Jaguar Land Rover у місті Нітра, Словаччина, та оглянула останню модель Land Rover Defender. Самі ж учасники приїхали на позашляховику ранньої моделі Series I Land Rover Oxford. Для зустрічі з експедиційною групою до Нітри прилетіли Прем’єр-міністр Словаччини Петер Пеллегріні та виконавчий директор із виробництва Jaguar Land Rover Грант Макферсон. 

Експедиційна група оглянула сучасні виробничі потужності у Нітрі та ознайомилася з лінією виробництва нового Land Rover Defender. Керівник експедиції Алекс Бескобі зазначив: «Ми завжди сподівалися відвідати місто Нітра під час нашої подорожі та заглянути у саме серце виробництва нового Land Rover Defender. Команда Jaguar Land Rover у Нітрі щиро прийняла нас. Це відзначило початок нашої подорожі додому, до Лондону».

Компанія Land Rover надалі підтримуватиме експедиційну групу Last Overland у подорожі через Західну Європу. Групі залишилося проїхати Австрію, Німеччину, Францію і Бельгію, а вже 14 грудня вони повернуться до Сполученого Королівства.

Власники автомобілів Land Rover з усієї Великобританії та Європи зустрічатимуть експедиційну групу у британському місті Фолкстон. Пізніше до групи приєднається спеціально відряджений новий Land Rover Defender у кольорах експедиції Оксфорду та Кембриджу. Авто наздожене групу на шляху до фінішної прямої на Хілтон Парк Лейн у Лондоні, за декілька метрів від фінішу першої експедиції Оксфорду та Кембриджу до Далекого Сходу. Легендарна експедиція тривалістю в рік завершилася у 1956 році. 

Алекс згадує: «Ця подорож, безумовно, була насиченою подіями, повною злетів і падінь, і я не можу повірити, як швидко вісімнадцять місяців, витрачені на планування цієї подорожі, привели нас сюди цілими і неушкодженими! Нам вдалося проїхати на цьому неймовірному 64-річному автомобілі ще раз. Ми побачили стільки віддалених і захоплюючих куточків світу. Ми подолали тропічні мусони, температуру -20 °С на висоті понад 5 000 метрів над рівнем моря. Land Rover Oxford із успіхом допоміг нам у подорожі. Від Нагаленду до Тибету, від Туркменістану до Сербії. І всюди  ми отримували неймовірно теплий прийом».

Експедиція Last Overland: випробування на міцність

Як і будь-яка інша велика експедиція, особливо при перетині безлічі міжнародних кордонів на старому авто, Last Overland мала власні проблеми. Учасники і глядачі пригадують, як заднє колесо Land Rover Oxford відпало та пошкодило гальма, коли Алекс і Нат їхали зі швидкістю 70 км/год у Туркменістані. 

Цей шлях став випробуванням і для людей. Команда з 8 осіб з Великобританії, Франції, США, Бельгії, Індонезії та Сінгапуру здолала всі випробування, та висота над рівнем моря, температура і різні режими харчування позначилися на здоров’ї. Траплялися окремі випадки харчового отруєння, низькі температури і навіть необхідність у додатковому кисні при подоланні висотної хвороби.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть