JAGUAR ВІДКРИВАЄ ДВЕРІ ДО СВОГО СЕРЦЯ ТА МАЙБУТНЬОГО

Источник: perec.info
Jaguar
JAGUAR ВІДКРИВАЄ ДВЕРІ ДО СВОГО СЕРЦЯ ТА МАЙБУТНЬОГО

Jaguar відкрив нову спеціалізовану дизайн-студію у місті Гейдон, таким чином вперше за 84-річну історію розмістивши всю дизайн-команду в одному спеціально створеному креативному просторі.

Нова дизайн-студія, яка працює під керівництвом директора з дизайну Jaguar Джуліана Томсона, є найбільш технологічно розвиненим автомобільним дизайн-центром у світі, розробленим з метою посилення творчого процесу дизайну провідними світовими технологіями.

«Простір серця», хаб для спільної праці, розташований у центрі нової дизайн-студії Jaguar. Він поєднує всю різноманітну та творчу команду з 280 осіб, допомагаючи їй створювати майбутні покоління автомобілів Jaguar. 

Оточують «Простір серця» індивідуальні робочі простори для команд дизайнерів інтер’єру, екстер’єру автомобілів, команди, що відповідає за колір і матеріали, а також команди з візуалізації дизайну і технічного дизайну.

Дизайн-команда Jaguar складається з дизайнерів з усього світу, які мають досвід праці у таких сферах, як мода, створення наручних годинників, спорт та ігри. Залучення фахівців із різних галузей дизайну допомагає команді Jaguar інтерпретувати поняття «британського стилю» з використанням сучасних матеріалів і процесів. Ці процеси застосовують провідні галузеві технології, такі як спеціально виготовлені глиномішалки та верстати, що дозволяють працювати з 20 моделями одночасно, системи віртуальної реальності і 11-метрова цифрова стіна-дисплей роздільної здатності 4K під назвою «The Electric». Площа нової дизайн-студії Jaguar перевищує 12 000 м2, тобто у порівнянні з попередньою студією в місті Вітлі збільшення площі відбулося на 33%. 

Директор з дизайну Jaguar Джуліан Томсон зазначив: «Jaguar має таку унікальну спадщину як дизайнерський бренд, і це завжди буде центральною частиною нашої ДНК. Дизайн-цінності та філософія, які створив ще засновник Jaguar Сер Вільям Лайонс, залишаються незмінними. А ця будівля дозволить нам проектувати найкращі автомобілі для наших клієнтів ще довгий час. Наша дизайн-команда розуміє виклики, які стоять перед автомобільною індустрією та може відповідно відреагувати на них інноваціями та креативністю».

«Нова будівля збере всю дизайн-команду в єдиному величезному творчому просторі. Ми дійсно віримо, що натхнення приходить від взаємодії та співпраці. Наша студія укомплектована найсучаснішими технологіями, але, що не менш важливо, наші дизайнери мають різноманітний досвід та пристрасть до бренду Jaguar, які допомагають нам створювати надзвичайне».

Основні студії отримали назви Studio 3 і Studio 4, беручи натхнення від автомобілів Jaguar типу D, які стали переможцями перегонів на витривалість 24 години Ле-Мана у 1957 і 1956 роках відповідно, а також віддаючи данину поваги студіям 1 і 2 у Вітлі, де з 1985 року розташовувався дизайн-центр Jaguar. Такий самий підхід до найменування застосовується і для конференц-залів: половина названа на честь легендарних моделей Jaguar, а інша половина – на честь відомих людей в історії Jaguar, включаючи засновника Сера Вільяма Лайонса, дизайнера Джеффа Лоусона і актора Стіва Макквіна.

У студіях 3 і 4 знаходяться десять верстатів із рухомою поперечиною, здатних вміщати дві глиняні моделі одночасно. Кожен з них має довжину 20 метрів та вантажопідйомність 4,5 тонни. Вперше дизайнери зможуть розміщувати моделі інтер'єру і екстер'єру поруч одна з одною для поліпшення синергії і співробітництва між двома напрямками. 

Кожен верстат має рухому поперечину, яка забезпечує двосторонню обробку моделей станками моделювання глини KOLB з осями 3+2 і шпинделями з електроприводом, які роблять 16 000 об/хв. Сучасна система дозволяє швидко і легко перемикатися між нанесенням глини та її обробленням.

Верстати також оснащені вбудованими в підлогу підйомниками для глиняних моделей. Вони забезпечують постійне регулювання висоти, що гарантує найбільш ергономічні робочі положення для фахівців, які працюють над моделлю Jaguar.

Студії облаштовано системою повного температурного контролю, що забезпечує ідеальний стан глини для роботи команди із 46 скульпторів. А з метою забезпечення ідеального огляду моделей яскравість і колір відтінку освітлення також обрані оптимально.

Директор із дизайну інтер’єрів Jaguar Алістер Вілан сказав: «Вся студія була задумана для того, щоб удосконалити процес проектування і зробити його ще більш динамічним, зберігаючи при цьому серце і душу Jaguar. Ми проконсультувалися з усією командою дизайнерів, щоб створити наш новий будинок разом, як родина. Це ключова складова нашої етики, тому що ми бажаємо заохочувати ще більшу співпрацю і синергію між різними напрямками дизайну в студії, в центрі якої знаходиться «Простір серця».

Студія 4 звернена на північ, щоб забезпечити найчистіше світло, яке проникає через величезні скляні двері. Глиняні моделі можна виносити на вулицю, щоб їх можна було побачити при природному освітленні з різних відстаней і під різними кутами. В цілому, 906 м2 нової дизайн-студії Jaguar покрити склом, включаючи три повнорозмірних світильника на даху, які наповнюють студію природним світлом. Світла і тепла атмосфера студії доповнюється такими елементами, як дерев'яні балки.

Огляд моделей з різної висоти так само важливий, як і освітлення, оскільки проектування Jaguar завжди було надзвичайно важливим для дизайнерів, починаючи зі стадії перших ескізів і закінчуючи збіркою автомобілів. Тепер, вперше, дизайнери зможуть оглядати моделі з різних висот: з мезоніну, оглядового залу і зони відпочинку, оформленої в стилі амфітеатру.

Крім того, віртуальна реальність грає все більш важливу роль у дизайні Jaguar: команда з оцифрування співпрацює з дизайнерами на кожному етапі процесу, від ескізу до запуску анімації. Система віртуальної реальності дозволяє дизайнерам та інженерам студії тестувати ідеї в VR набагато швидше і ефективніше, ніж будь-коли раніше. З самого початку розробки концепції команда комп'ютерного моделювання перетворює ескізи проекту на цифрові 3D-моделі, в той час як команда дизайнерів візуалізації і анімації тісно співпрацює з дизайнерами та командами обробки даних для візуалізації і анімації ескізів і створення 3D-моделей.

Нова дизайн-студія Jaguar також приділятиме підвищену увагу провідним матеріалам і технологіям їх створення. Відтепер в команди, що відповідає за колір і матеріали, є більше простору і технологій для дослідження і випробування нових і стійких матеріалів. Тактильні особливості та розкіш таких матеріалів відповідають високим стандартам якості Jaguar для використання у наступному поколінні автомобілів.

Команда, що відповідає за колір і матеріали, працює як над інтер’єром, так і над екстер’єром автомобілів, відіграючи важливу роль у створенні кожного автомобіля. Вони розробляють нові кольори фарб і концепти навіть найдрібніших деталей інтер'єру, наприклад, нанесення логотипу Jaguar на центральну консоль E-PACE.

Дизайн-студія Jaguar була створена в результаті співпраці з архітектурною компанією Bennetts Associates. Вона стала частиною широкого проекту реконструкції центру розробки та дизайну у місті Гейдон.

 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть