В Україні на дорогах встановлено ще 12 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю

Источник: perec.info
В Україні на дорогах встановлено ще 12 комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю

Міністерство інфраструктури продовжує влаштування сучасних комплексів автоматичного габаритно-вагового контролю Weigh-in-Motion (“Зважування у русі”) для захисту доріг від руйнування вантажівками. Нові WiM комплекси проходять калібрування та вводяться в експлуатацію. 

«Продовжуємо влаштування сучасних автоматичних комплексів «Зважування у русі». 6 WiM на під’їздах до столиці сертифіковано, один комплекс введено в експлуатацію в Полтавській області на М-22. Зараз Укравтодор веде роботи на 11 майданчиках. Укрінфрапроект облаштував 8 WiM на М-21, Н-01, Н-26, Р-15, Н-16, Н-09 та М-24. Триває їх калібрування. По одному WiM на трасі Київ-Чоп у Львівській області калібрування вже завершено. На 12 майданчиках Укрінфрапроекту триває монтаж. У підсумку до кінця року отримаємо близько 50 комплексів «Зважування у русі», щоб кошти платників податків йшли на нові дороги, а не ремонт старих», – зазначив Міністр.

Паралельно з цим у співпраці з Укртрансбезпекою та Галузевим центром цифровізації і кібербезпеки Міністерство інфраструктури завершує впровадження єдиної системи контролю зважування – Weigh Control System.

Вона передбачає автоматичну фіксацію перевантажених транспортних засобів, притягнення до відповідальності у разі перевищення габаритно-вагових норм, а також планування ремонту та реконструкції дорожньої мережі на основі фактичних даних про транспортне навантаження та інтенсивність руху.

Система об’єднує в собі Центр обробки даних (ЦОД ГВК), системи отримання інформації з WiM комплексів Укртрансбезпеки, Укравтодору та інших утримувачів доріг, з мобільних та стаціонарних пунктів зважування автотранспорту, а також з вагових комплексів портів та стивідорних компаній. Додатково планується включити в дане рішення системи відеофіксації та метеостанції для повного контролю.

Починаючи з липня цього року, слідкувати за актуальною інформацією про ГВК на основі даних з Weigh Control System можна на транспортному порталі електронних послуг у розділі «Габаритно-ваговий контроль».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть