45% українців витратили за час карантину заощадження, — опитування

Источник: perec.info
карантин Covid-2019
45% українців витратили за час карантину заощадження, — опитування

З початку дії карантинних заходів у зв'язку з циркуляцією коронавірусу COVID-19, кількість українців, стан яких погіршився, збільшилася до 90%. Про це свідчать результати третьої хвилі CATI-опитування роллінгового формату, проведеного компанією Research&Branding Group з 11 по 17 квітня 2020 року.

Зокрема, 39% українців повідомили про те, що з'явилися фінансові труднощі, 45% заявили про відсутність заощаджень. Найчастіше до проблем відносять появу фінансових труднощів (39% проти 30% в першу хвилю, яка проводилася з 28 березня по 3 квітня), турботу про здоров'я близьких (25% проти 30% в першу хвилю), відсутність транспортного сполучення між містами (22% проти 14% раніше) і тривогу через невизначеність ситуації (19%).

В даний час значна частина українців (45% проти 41% тиждень тому, у другу хвилю опитування, проведену 4-10 квітня) зазначає, що не має ніяких заощаджень. Більшість власників заощаджень (30%) вважає, що їх вистачить не більше ніж на місяць проживання.

Як і тиждень тому, приблизно кожен четвертий українець продовжував ходити на роботу (24%), а приблизно кожен шостий (16%) працював дистанційно.

"Зараз думки українців щодо того, яким буде їх життя після карантину, помітно розходяться. У поточній хвилі 47% з них вважало, що їхнє життя після карантину в цілому не зміниться (у другу хвилю їх частка становила 42%), а 44% вважало, що вона зміниться в більшій чи меншій мірі", — йдеться в прес-релізі за результатами дослідження.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть