АМКУ дозволив віддати порт "Ольвія" в концесію катарській компанії

Источник: perec.info
АМКУ дозволив віддати порт "Ольвія" в концесію катарській компанії

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав переможцю конкурсу з передачі в концесію спеціалізованого морського порту в Миколаївській області "Ольвія" компанії QTerminals з Катару дозвіл на отримання в концесію активів порту.

Як повідомили в прес-службі АМКУ, важливою умовою концесійного договору стала необхідність отримання дозволу комітету на концентрацію.

Згідно з повідомленням, компанія-переможець протягом п'яти років має інвестувати в розвиток порту 3,4 мільярда гривень.

"Група QTerminals наразі не здійснює господарської діяльності в Україні, а тому не відбувається структурних змін на ринку стивідорних послуг. З огляду на, що концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, АМКУ надав дозвіл на заявлену концентрацію", - сказано в повідомленні.

Наприкінці січня 2020 року до АМКУ надійшла заява катарської компанії QTerminals на опосередковане отримання в концесію активів, що належать державній стивідорній компанії "Ольвія" та держпідприємству "Адміністрація морських портів України" (АМПУ), які разом забезпечують здійснення господарської діяльності з надання стивідорних послуг в спеціалізованому морському порту "Ольвія".

Нагадаємо, 24 січня Мінінфраструктури оголосило переможцем концесійного конкурсу в порту "Ольвія" компанію QTerminals з Катару, яка зобов'язується інвестувати 3,4 мільярда гривень в розвиток порту протягом п'яти років.

За даними Мінінфраструктури, це одна з найбільших прямих іноземних інвестицій в портову галузь України за всю історію незалежності. Сума щорічних концесійних платежів становить 82 мільйони гривень, що в 16 разів вище прибутку порту за 2019 рік. Концесіонер також вкладе 80 мільйонів гривень в розвиток інфраструктури Миколаєва.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть