Чию картоплю їстимуть українці до сезону-2021 року

Источник: perec.info
Україна картопля
Чию картоплю їстимуть українці до сезону-2021 року

Українська асоціація виробників картоплі підготувала Держпрограму з розвитку промислового картоплярства на 2021-2025 рр. Але сусупільство вагається і піддає сумніву доцільність її впровадження. УАВК готова розповісти чи є в Україні картопля в сховищах і чи вистачить її до весни. 

2021 рік ООН проголосила роком “Плодоовочевої продукції”. У такий спосіб міжнародна оргнізація намагається привернути увагу суспільства до цієї групи продуктів як найбільш корисних для людини і безпечних для довкілля.

2020 рік увесь світ намагався вирішити проблеми захисту рослин, тобо боровся з карантинними організмами. Це робив увесь світ, але не Україна, яка і досі не гармонізувала європейське та українське законодавство, зокрема, в царині карантинних організмів. На прикладі промислового картоплярства це означало, що 2020 року Україна мала адаптувати 15 євродиректив, а наразі вивчено і по факту не впроваджено аж 3 із них.

“Українська асоціація виробників картоплі підготувала Держпрограму з розвитку промислового картоплярства на 2021-2025 рр. Але сусупільство вагається і піддає сумніву доцільність її впровадження, адже йдеться про “нагодувати українців”, а не “назаробляти грошей на експорті”, – йдеться у повідомленні.

Україні катастрофічно бракує економістів, які розтлумачать чиновникам, що підтримувати власний бізнес, стимулювати розвиток власного виробництва та переробки значно вигідніше, аніж імпортувати звідусіль базові продукти продуктового кошика.

Чи є в Україні картопля в сховищах і чи вистачить її до весни? Як держава, яка посідає 4 місце в світі за обсягами вирощеної картоплі, стала імпортозалежною? Чи зможе Україна прогодувати себе 2021 року? Навіщо Україна знищує переробні підприємства і чому бізнес не може самотужки вирішити ситуацію?

На ці та інші запитання дадуть відповідь спікери УАВК на прес-конференції “Картопляні барви внутрішнього ринку України”, яка відбудеться 29 грудня 2020 року об 11:00  в ІА “Інтерфакс-Україна” (Київ, вул. Рейтарська, 8/5-А).

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть