Ціни на електроенергію для населення після введення RAB не виростуть, – керівник обленерго

Источник: perec.info
Ціни на електроенергію для населення після введення RAB не виростуть, – керівник обленерго

Голова правління Публічного акціонерного товариства (ПАТ) "Чернігівобленерго" Володимир Ткач заявляє, що із введенням RАB-регулювання тариф на електроенергію для побутових споживачів залишиться незмінним.
Про це йдеться в повідомленні на офіційному веб-сайті "Чернігівобленерго».
»Ціну на електроенергію визначає Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ). RАB-тариф, до якого ми йдемо, сказати напевно, що він буде з 1 квітня, неможливо, це все визначає НКРЭКУ", - сказав Ткач.
За прогнозами компанії, у разі введення RAB тариф зросте лише для юридичних споживачів у розмірі до 20%. За рахунок цього компанія зможе вкласти в оновлення електромереж та підвищення їх надійності додатково 700 млн гривень.
"У нас близько 70% устаткування перебуває у незадовільному стані, в будь-який момент може пошкодитися та призвести до тривалого знеструмлення споживачів", - повідомив заступник технічного директора "Чернігівобленерго" Сергій Шульженко.
На думку голови правління "Чернігівобленерго", RАB-регулювання повинно було бути впроваджено багато років тому, за прикладом європейських країн.
"В Європі втрати в електромережах 4%, а у нас в Україні - 15%. Зараз і побутові, і юридичні споживачі платять за те, що держава не дозволяла нам робити 20 років", - підкреслив Ткач.
Як повідомлялося, енергопостачальні компанії "Чернігівобленерго", "Львівобленерго", "Прикарпаттяобленерго" та "Сумиобленерго" планують перейти на стимулююче регулювання з 1 квітня 2018 року.
Довідка
Стимулююче регулювання (RАB-регулювання) - це механізм тарифоутворення на основі довгострокового регулювання тарифів (3,5 або 8 років). Цей метод спрямований на залучення інвестицій для будівництва та модернізації інфраструктури мереж, що передають енергоносії (електроенергія, теплова енергія тощо), і стимулювання ефективності витрат розподільних компаній (постачальників).

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть