Ціни на волоський горіх стрімко зросли

Источник: perec.info
волоський горіх
Ціни на волоський горіх стрімко зросли

В Україні почався сезон збору волоського горіха. Урожай культури цього року менший ніж у 2020 році. До того ж горіхи доведеться додатково просушувати через надмірну кількість опадів. Усі ці фактори впливають на ціну реалізації продукту – волоський горіх подорожчав на третину.

Наразі гуртові ціни на волоський горіх в Україні вищі на 30 – 33% за показники минулого року. Порівняно з 2019 роком продукт взагалі подорожчав на 70%. Утім, невдовзі ситуація на ринку може змінитися, адже сезон збору лише стартував, тому не можна виключати, що ціни на горіх почнуть зменшуватися, вважають аналітики порталу EastFruit.

Обсяги продажів грецького горіха на внутрішньому ринку України практично не зростають. Виробники можуть розраховувати на високий попит за кордоном. Утім, варто зазначити, що під час сезону 2020-2021 обсяги експорту скоротились на 20%. Загалом, минулий сезон був найгіршим за останні чотири роки.

Якщо говорити про можливі експортні напрямки для продукту, то в Туреччині зменшується інтерес до українського горіха. Натомість країни ЄС минулого року наростили імпорт продукту. Варто зазначити, що Молдова, яка э конкурентом України на цьому ринку, а також Франція, великий європейський гравець, цього року очікують низький урожай волоського горіха, а це відкриває нові можливості для українських експортерів і може сприяти зростанню цін на європейському ринку.

Нагадаємо, українські селекціонери з Придністровської дослідної станції садівництва, що на Буковині, вивели 4 сорти горіха з латеральним плодоношенням (Красень, Гетьман, Скарб та Легінь), дерева яких невисокі, зазвичай скороплідні та високоврожайні.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть