До 2020 року Україна може скоротити споживання енергії на 9%

Источник: perec.info
До 2020 року Україна може скоротити  споживання енергії на 9%

19 червня 2018 року Віце-прем'єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко разом з Народними депутатами України Альоною Бабак та Олексієм Рябчиним і представниками проекту “Реформи у сфері енергоефективності в Україні”, що виконується GIZ за дорученням уряду Німеччини, обговорили стан проведення реформ під час Презентації Аргументаріуму «Реалізація реформ у сфері енергоефективності».



Впровадження Директиви ЄС «Про енергоефективність» допоможе Україні досягти енергозбереження на рівні 9% вже до 2020 року. Про це заявив Генадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, під час Презентації Аргументаріуму «Реалізація реформ у сфері енергоефективності».  Дана Директива вимагає більш ефективного використання енергії на всіх етапах енергетичного ланцюга.

 

Прикладом успішного впровадження Директиви «Про енергоефективніть» є країни ЄС – вони вже скоротили споживання енергії майже на 20%, та ставлять за мету досягти 27% енергозжеберення.



«Впровадження Директиви ЄС допоможе зміцнити енергетичну незалежність України, створити робочі місця та зменшити рівень енергетичної бідності», - зазначив Джордж Крістодореску, Директор проекту «Реформи у сфері енергоефективності в Україні», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit за дорученням уряду Німеччини.

«Наразі Верховна Рада України має прийняти Закон «Про енергоефективність. Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства розробить план дій щодо впровадження стратегії енергоефективності», - розповів Генадій Зубко, Віце-прем’єр-міністр-Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства.

Директива 2012/27/EU «Про енергоефективність» встановлює обов’язкові заходи, спрямовані на збереження енергії. Серед них: ремонт комерційних, громадських та житлових будівель, реформування механізму закупівель державними органами, впровадження обов’язкового обліку та енергетичного аудиту на підприємствах та інше.

«На нашу думку саме ВУЗи мають вчити енергоефективності та енергоменеджменту, готувати професіоналів високого рівня, які допоможуть зробити Україну більш енергоефективною» - зазначила Альона Бабак, Народний депутат України, Заступник голови комітету з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства.

«Ми маємо якісно та технологічно зменшити споживання енергії. Це призведе до відмови від імпорту енергоресурсів та наблизить Україну до енергетичної незалежності», - прокоментував Рябчин Олексій, Народний депутат України, Голова підкомітету з питань енергозбереження та енергоефективності  Комітету паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

Під час заходу Джордж Крістодореску та  Сергій Варга, керівник проекту ПРООН, підписали Меморандум про співробітництво між проектами «Реформи у сфері енергоефективності в Україні» та «Усунення бар’єрів для сприяння інвестиціям в енергоефективність громадських будівель в малих та середніх містах України шляхом застосування механізму ЕСКО».

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть