Міжбанк: ринок буде повністю залежати від поведінки великих гравців

Источник: perec.info
Міжбанк
Міжбанк: ринок буде повністю залежати від поведінки великих гравців

Понеділок став настільки активним днем на валютному ринку, що НБУ довелося тричі виходити на торги з викупом надлишку долара. І хоча реальні угоди регулятора були тільки по 27,19 і по 27,17 гривень, а операцій на третій інтервенції по 27,16 гривень — не було, в цілому ринок залишився позитивно налаштованим щодо подальших перспектив по зміцненню гривні.

Основна проблема для покупців зараз — це купити валюту за мінімальними котируваннями, а у продавців — знайти реального покупця. Майже половину коштів ($ 70 млн з трохи більше ніж $ 150 млн всього обсягу операцій) викупив НБУ. Це перетворило його вчора фактично на головного гравця на ринку, здатного повністю «рухати» курсовий тренд протягом сесії.

Учасники ринку і сьогодні чекають від регулятора досить великої активності, оскільки покупців валюти небагато, а пропозиція є. На користь гривні грає не тільки поточна ситуація на міжбанку, але і сьогоднішній аукціон Мінфіну з продажу ОВДП. Чиновники дещо скоригували умови за пропонованими гривневими паперами і обмежили 500 млн розміщення на 175 днів і 2 млрд на 1799 днів. Спочатку обмеження було тільки на короткі папери на 175 днів. Крім цього, будуть розміщувати гривневі облігації на 406, 532, 714 і 1078 днів без обмежень і доларові на 400 днів.

Ми очікуємо досить велику активність місцевих та іноземних покупців цих ОВДП і загальний обсяг розміщення в еквіваленті від 6,2 до 14,8 млрд гривень. Інвестори продовжать перевкладати ресурси від попередніх погашень українських паперів, які пройшли в травні і на початку червня. За нашим прогнозом, Мінфін України зможе розмістити гривневі ОВДП з прибутковістю від 8,40% до 12,55% річних, залежно від їх термінів, а доларові папери — з прибутковістю близько 3,70% річних.

Для таких покупок всім гравцям знадобиться додаткова гривня, і це додасть пропозиції на міжбанку валюти, що зміцнює позиції нацвалюти на ринку. Проти гривні зіграють купівлі валюти «дочками» іноземних компаній під виведення дивідендів, але вони роблять це дуже обережно і невеликими сумами, щоб не провокувати спекулянтів на спроби підвищити котирування.

Сьогоднішній день на валютному ринку буде дуже знаковим. Якщо продавцям вдасться активно «поборотися» за курс і зупинити просідання котирувань — «прокинуться» ті покупці, хто чекав «дна» за котируваннями. Якщо ж просідання продовжиться — то «дочки» іноземців намагатимуться ще затримати свої купівлі під виведення дивідендів, сподіваючись зробити це ще дешевше.

Поведінка Нацбанку, його інтервенції та їхні цінники — залишаться головними сигналами щодо курсу для всіх учасників торгів. Ринок буде повністю залежний від поведінки великих гравців і регулятора.

Котирування міжбанку, за нашими розрахунками, 8 червня будуть в межах: долар — коридор 27,08 — 27,28 грн, євро — коридор 32,90−33,30 грн.

Курс долара на міжбанку — графік:

Середні курси валют на міжбанку після відкриття ринку:
Долар США — 27,19 / 27,21
Євро — 33,10 / 33,12

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть