Нацбанк минулого року скасував близько 40 валютних обмежень

Источник: perec.info
НБУ банки
Нацбанк минулого року скасував близько 40 валютних обмежень

Національний банк України (НБУ) у 2019 році в рамках лібералізації скасував близько 40 обмежень на валютному ринку.

Про це сказано на сайті Нацбанку з посиланням на звіт регулятора за минулий рік.

"НБУ прискорився на шляху до повної валютної лібералізації. Скасовано близько 40 обмежень на валютні операції за минулий рік", - сказано в повідомленні.

Зокрема, минулого року регулятор скасував для бізнесу обов'язковий продаж валюти, дозволив громадянам купувати валюту онлайн, скасував всі обмеження на виплату дивідендів за кордон, ввів зручну систему електронних лімітів для інвестицій за кордон.

Також НБУ скасував вимогу для бізнесу попередньо резервувати гривню для купівлі валюти та вдвічі збільшив строк для розрахунків за експортно-імпортними контрактами.

У прес-службі зазначили, що жодне з даних послаблень НБУ не мало негативних наслідків для валютного ринку і платіжного балансу, оскільки регулятор скасовував обмеження поступово з урахуванням темпів покращення макроекономічної ситуації в країні.

Також повідомляється, що Нацбанк перерахував 42,72 мільярда гривень прибутку за минулий рік до держбюджету, що на 2 мільярди гривень більше, ніж планувалося у держбюджеті на 2020 рік.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть