Новий очільник НБУ зустрівся з представниками ЄБРР

Источник: perec.info
Новий очільник НБУ зустрівся з представниками ЄБРР

Глава Національного банку України Кирило Шевченко провів зустріч з представниками Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), в ході якої запевнив партнерів у тому, що Національний банк буде продовжувати політику прозорого та прогнозованого партнерства.

Як повідомила прес-служба НБУ, у зустрічі взяли участь члени правління Нацбанку і представники ЄБРР - керуючий директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Маттео Патроні, директор-альтернат від Швейцарії, України, Сербії, Узбекистану, Молдови, Ліхтенштейну, Чорногорії, Туркменістану Артем Шевальов і заступник голови представництва ЄБРР в Україні Олександр Павлов.

«Центральний банк залишиться і надалі незалежною та технократичною інституцією, яка буде приймати аполітичні та економічно мотивовані рішення. Принцип колегіального прийняття рішень теж залишається нашим незмінним «золотим стандартом», - цитує прес-служба главу НБУ.

Пріоритети Нацбанку

За словами Шевченка, головним завданням Нацбанку залишається забезпечення цінової та фінансової стабільності. Разом з тим власними пріоритетними напрямками роботи він визначив відновлення активного кредитування, зниження обсягів на балансах банків, підтримку реформи корпоративного управління в державних банках (в тому числі шляхом захисту інституту незалежних директорів у наглядових радах), збереження макрофінансової стабільності та поглиблення співпраці з міжнародними партнерами.

Зі свого боку Маттео Патроні привітав Шевченко з призначенням на посаду голови Національного банку і зазначив, що ЄБРР пам'ятає співпрацю з новим главою НБУ з часів його роботи головою правління «Укргазбанку» і розраховує на подальшу плідну співпрацю.

Представник ЄБРР зазначив, що Національний банк досі був рольовою моделлю у питанні ефективності та прозорості у роботі та висловив сподівання, що так залишиться і в майбутньому. Під час зустрічі сторони обговорили поточний стан банківського сектору України, зокрема якість кредитного портфеля банків, а також питання корпоративного управління у банках, продовження роботи щодо повернення коштів, виведених колишніми власниками збанкрутілих банків, можливості підтримки з боку ЄБРР економічного відновлення України.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть