Нововведення в Україні: уряд підвищив пенсії та тарифи

Источник: perec.info
Нововведення в Україні: уряд підвищив пенсії та тарифи

Нові комунальні тарифи, знижка за ощадливість і ціна за блакитне паливо - 30 гривень за кубометр. Від сьогодні в Україні запрацювала низка нововведень.

Яких саме змін варто чекати з першого жовтня?

Тримайте надбавку! Уряд розщедрився для пенсіонерів. Усі, хто старший за 75, отримуватиме тепер щомісяця додатково 400 гривень. Зокрема, для цієї вікової категорії зросла й мінімалка - до 2,5 тисяч.

Є новина і для тих, хто отримує субсидії. Кабмін подовжив дію спеціальних нормативів. Тобто якщо регіон в опалювальний сезон потрапить у червону зону карантину,норми споживання газу, електрики, води автоматично збільшаться на 50% .

І в опалювальний сезон входимо з підвищеними тарифами. Від сьогодні опалення подорожчало до 40 відсотків. Щоправда, цей максимум залежатиме від регіону й форми контракту з постачальником. Якщо це річний пакет, вартість залишається мінімальною. Помісячний - ціна ринкова. Приміром, у Дніпрі за куб газу правлять - 12 гривень. А жителям столиці такий самий обсяг продають за більше ніж тридцять.

Приємним сюрпризом стала зміна тарифу на електроенергію. Кабмін зменшив вартість кіловата до гривні 44 копійок. Щоправда, лише для тих, хто економить. Для решти вартість поки що незмінна. Платитимемо як раніше 1,68.

Денис Шмигаль, прем'єр-міністр України:

Починаючи з першого жовтня тариф на електроенергію буде знижено до гривні сорок чотири за кіловат для 80 відсотків українських сімей.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть