Обмеження імпорту сировини для українських промисловців може зменшити валютну виручку, - Каленков

Источник: perec.info
Обмеження імпорту сировини для українських промисловців може зменшити валютну виручку, - Каленков
Близько третини всього українського експорту за кордон складає продукція гірничо-металургійного комплексу

Обмеження ввезення в Україну сірчаної кислоти призведе до зростання курсу долара. Про це повідомив голова об'єднання підприємств "Укрметалургпром" Олександр Каленков, передає "Обозреватель".

"Сірчана кислота - важлива сировина для металургійного комплексу. Введення будь-яких обмежень неминуче призведе до подорожчання сірки. Слідом за цим зросте собівартість виробництва продукції металургійного комплексу, велика частина якої йде на експорт. Зараз українська металургійна продукція користується попитом на світових ринках, зокрема і завдяки низькій ціні. Якщо вартість збільшиться, впадуть і обсяги продажів, а разом із ними - валютна виручка, яка дозволяє утримувати курс гривні", - зазначив Каленков.

Як відомо, близько третини всього українського експорту за кордон складає продукція саме гірничо-металургійного комплексу.

Зауважимо також, що розслідування Міжвідомчої комісії, яка може запровадити квоти на імпорт сірчаної кислоти в Україну, ініціювали два українських підприємства - "Східний ГЗК" і "Сумихімпром".

Водночас, член транспортного комітету ВР Володимир Гусак переконаний, що запровадження квот і підвищення мит - це не що інше, як спроба недобросовісної конкуренції з боку виробників сірчаної кислоти в Україні. 

"Я можу пояснити спроби цих двох підприємств,"Східного ГЗК" і "Сумихімпрому", обмежити конкуренцію і спробувати через уряд вирішити проблеми якоїсь власної неефективності. Але це може мати дуже небезпечні наслідки для економіки України в цілому", - пояснює нардеп.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть