Озвучено, як невдовзі зміняться ціни на землю

Источник: perec.info
ціни на землю
Озвучено, як невдовзі зміняться ціни на землю

Як відомо, з 1 липня 2021 року в Україні відбувся запуск ринку землі. Таким чином було знято мораторій на продаж ділянок сільськогосподарського призначення.

За словами очільника Мінагрополітики Романа Лещенка, в перший місяць після запуску земельної реформи, середня вартість землі в країні становила близько 40 тис. грн (майже 1, 5 тис. долл). Згідно зі статистикою земельних угод від Держгеокадастру, ціни серйозно відрізняються — від 3700 грн за гектар в Луганській області і до 13 млн грн в Київській.

Експерти вважають, що орієнтуватися на ціни землі в перший місяць запуску продажів не варто. Оскільки ціна не репрезентативна. Однак, у виданні відзначають, що важливіше не актуальна вартість земельних ділянок, а її майбутня динаміка. Міністр агрополітики Роман Лещенко вважає, що середня ціна на пай буде рости на 7-10% щороку. А на думку співзасновника інвестиційного агентства LandClub Дениса Башлика, ціни можуть збільшитися і на 10-15%. Що стосується оренди земельних ділянок, за даними Держгеокадастру, практично 50% українських земель орендують фермери або агрохолдинги. При цьому за гектар в Україні платять в середньому 3, 4 тис. грн.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть