Пенсія українцям тепер може призначатися автоматично, - Мінсоцполітики

Источник: perec.info
Пенсія українцям тепер може призначатися автоматично, - Мінсоцполітики

Пенсійний фонд України (ПФУ) розробив і впровадив нову сервісну послугу - автоматичне призначення пенсії.

Як повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики, послуга надаватиметься на веб-порталі електронних послуг ПФУ з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП) і дасть змогу надавати допомогу автоматично при досягненні пенсійного віку з урахуванням всіх наявних у Пенсійному фонді даних, заздалегідь поданих майбутніми пенсіонерами.

Для цього необхідно заповнити анкету-заяву, додати скановані копії документів, підписати анкету-заяву за допомогою КЕП і відправити її до територіального органу Пенсійного фонду.

Відзначається, що з початку роботи сервісу автоматичного призначення пенсії анкети-заяви подали 356 майбутніх пенсіонерів.

"Найближчим часом послуга буде доступна і користувачам веб-порталу Пенсійного фонду, які не мають КЕП. Вони зможуть подати всі необхідні документи, авторизувавшись з використанням банківської ідентифікації (BankID)", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України підтримав законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі", що пропонує ввести облік трудової діяльності працівника в електронній формі і тим самим узаконити електронну трудову книжку. За словами прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, ухвалення цього законопроекту дасть змогу зробити автоматичним нарахування пенсій.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть