"Помітно з енергетики": нардеп назвав міністра Буславець людиною Ахметова

Источник: perec.info
"Помітно з енергетики": нардеп назвав міністра Буславець людиною Ахметова

В. о. міністра енергетики Ольга Буславець та прем'єр-міністр Денис Шмигаль - представляють інтереси Ріната Ахметова.

Про це розповів нардеп фракції "Слуга народу" Гео Лерос.

"Нещодавно у мене була прес-конференція, коли я подав документи, пов'язані з конфліктом інтересів міністра енергетики Буславець. Це людина, яка представляє інтереси Ріната Ахметова", - зазначив нардеп.

За його словами, під час прес-конференції він говорив, що Буславець - це людина, яка лобіює інтереси монополіста-олігарха, знищуючи атомну енергетику в інтересах теплової.

"Я писав, що вважаю Шмигаля людиною Ахметова (це особливо помітно по ситуації в енергетиці), критикував його за недолугі дії та ідіотські заяви - як, наприклад, створення 500 тисяч робочих місць в травні", - додав він.

Напомним, раніше тимчасовий міністр скандальним чином вирішила відключити три атомні енергоблоки та знизити потужність ще на п'яти блоках державного підприємства "Енергоатом", що виробляє найдешевшу електроенергію в країні. Це дало можливість іншим видам генерації, а саме вугільній та сонячній, зберегти свої доходи.

Найцікавіше, що інші виробники – це вугільні теплоелектростанції, дві третини яких входять до приватного енергохолдингу ДТЕК бізнесмена Ріната Ахметова. А також відновлювана енергетика, де найбільша частка ринку - понад 20 відсотків - належить тому самому холдингу ДТЕК.

Збігів і випадковостей тут бути не може. Буславець була призначена на посаду заступника міністра Мінекоенерго з покладанням обов'язків глави відомства в середині квітня. Кандидатуру схвалив прем'єр-міністр Денис Шмигаль, який раніше працював топ-менеджером у компанії "ДТЕК-Західенерго".

Голова профільного енергетичного комітету парламенту Андрій Герус заявив, що з легкої руки Буславець під час перебування на посаді керівника директорату енергетичних ринків Міністерства енергетики свого часу була прийнята відома формула "Роттердам+". Як відомо, доходи від цієї скандальної формули теж отримав ДТЕК.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть