Прийшов час роздавати борги: у березні Україна заплатить за єврооблігації, ОВДП та програму МВФ

Источник: perec.info
МВФ долги
Прийшов час роздавати борги: у березні Україна заплатить за єврооблігації, ОВДП та програму МВФ

Поки Україна і МВФ готують нову програму, Київ готується до весняної роздачі боргів. Член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин нагадав, що в березні Україна чекають великі виплати за зобов'язаннями вже в перші дні місяця, що стане важливим фактором ослаблення гривні.

"Графік найближчих виплат кредиторам: 1 березня – виплати за єврооблігаціями на 419 млн дол, 4 березня – погашення ОВДП на 4,2 млрд грн, 11 березня – платіж за ОЗДП на 0,95 млрд грн, 13 березня – виплата МВФ 407 млн дол , – це вже більш ніж на 25 млрд грн, – підрахував Пендзин. – А 25 березня – платіж за єврооблігаціями на 110 млн дол – ще 2,7 млрд грн".

За словами експерта, це може привести до істотного послаблення гривні незабаром після 8 березня, коли країна повернеться до роботи після трьох вихідних днів.

А тим часом коронавірус вдарила по українських облігаціях. За словами експертів ситуація змінилася і на ринку євробондів, і на ринку ОВДП.

Також раніше повідомлялося, що раніше повідомлялося, що стрімке поширення коронавируса вдарило по світових фінансових ринків. Торги на Американській фондовій біржі в четвер, 27 лютого, закінчилися падінням основних індексів до рівня кризи 2008 року. Крім того, ціни на нафту впали до мінімуму за два роки.

Як відомо, коронавірус проник вже в п'ять десятків країн світу, в цілому налічується більше 83 тисяч заразилися, понад 2,8 тисячі випадків закінчилися летальним результатом.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть