Прощавай, готівко: українці віддають перевагу карткам та цифровим гаманцям

Источник: perec.info
банки
Прощавай, готівко: українці віддають перевагу карткам та цифровим гаманцям

Українці з початку 2020 року стали на третину частіше оплачувати покупки банківськими картами та цифровими гаманцями, попри пандемію коронавірусу і зниження товарообігу у зв'язку з карантинними обмеженнями.

Про це повідомила прес-служба найбільшого банку України "Приватбанку".

Як повідомила прес-служба з посиланням на керівника напряму обслуговування торгових підприємств "Приватбанку" Євгена Васильцова, за перше півріччя 2020 року загальний обсяг оплат і безконтактними картами гаманцями в мережі POS-терміналів у торгових точках становив 142 мільярди гривень, що на 31% більше, ніж за перше півріччя 2019 року.

За даними "Приватбанку", найчастіше українці оплачують покупки банківськими картами в продуктових магазинах і супермаркетах, на які припадає 49% загального обсягу транзакцій в термінальній мережі банку. Друге місце за обсягами cashless-оплат посідають магазини електроніки та побутової техніки та магазини одягу, взуття та аксесуарів. Також активно розплачуються картами в магазинах товарів для дому, аптеках, кафе, ресторанах і розважальних центрах.

Зазначається, що на сьогодні в мережі "Приватбанку" працює понад 240 тисяч POS-терміналів, і щодня через мережу POS-терміналів банку власники банківських карток оплачують 4,2 мільйона покупок.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть