Рада прийняла закон про підвищення соцвиплат: кого це торкнеться

Источник: perec.info
Рада прийняла закон про підвищення соцвиплат: кого це торкнеться

Верховна Рада прийняла законопроект №2494 про підвищення соціальних гарантій для окремих категорій осіб.

Прийнятий закон передбачає збільшення розміру допомоги на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку, а на дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткових мінімумів для дитини відповідного віку.

Як повідомили в партії "Слуга народу", розмір допомоги збільшиться наступним чином:

на дітей, над якими встановлено опіку чи піклування, з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів:

  • для дітей до 6 років – 4 447,5 грн;
  • для дітей від 6 до 18 років – 5545 грн.

на дітей з інвалідністю – до 3,5 прожиткових мінімумів:

  • для дітей з інвалідністю до 6 років – 6 226,5 грн;
  • для дітей з інвалідністю від 6 до 18 років – 7763 грн.

Закон також розширив коло осіб, які мають право на призначення державної соціальної допомоги на догляд відповідно до Закону України "Про державну соціальну допомогу особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю", а також одинокими особами, які досягли 80-річного віку і які за висновком лікарсько-консультативної комісії потребують постійного стороннього догляду і одержують пенсію.

"Йдеться про постійний догляд сторонніх людей. Виділятиметься 40% прожиткового мінімуму. А це 655 грн додаткової підтримки до раніше впровадженої програми доплат пенсіонерам (500 грн)", – уточнили у "Слузі народу".

У документі зазначається, що перелік документів, необхідних для призначення допомоги малозабезпеченим сім'ям та особам з інвалідністю з дитинства та дітям з інвалідністю, встановлюватме Кабінет міністрів.

Також документ розширив коло осіб, які потребують додаткового сприяння у працевлаштуванні, зокрема, до переліку додані непрацюючі працездатні особи з числа членів малозабезпечених сімей, які отримують державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть