Реалізація урядових програм є важливим стимулом для зростання ВВП у наступному році

Источник: perec.info
Реалізація урядових програм є важливим стимулом для зростання ВВП у наступному році

Мінекономіки залишає прогноз у 4,6% зростання ВВП на 2021, який було схвалено у липні. За час після схвалення цього прогнозу відбулася певна зміна умов функціонування економіки, зокрема, через другу хвилю пандемії в Україні і світі. Однак, позитивна динаміці ВВП є цілком вірогідною, враховуючи початок запуску вакцинації у світі, а також продовження реалізації стимулюючих заходів Уряду та НБУ.

Про це зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко під час дискусії про макроекономічні перспективи України на 2021 рік в рамках щорічного Ukrainian Investment Roadshow.

“Уряд продовжує вдосконалювати й реалізовувати конкретні програми, які матимуть позитивний вплив на ВВП та економіку країни в цілому. Зокрема, йдеться про розширення фінансових інструментів для бізнесу, підтримку національного виробника, реформування залізничної галузі, посилення експортних можливостей, старт великої приватизації, розширення підтримки АПК через агрострахування та зрошення, старт земельної реформи”, – повідомив Міністр.

Прогнозується, що цьогорічне падіння ВВП (на рівні 4,8-5% за підсумком року) буде поступово зменшуватись і за підсумком І кварталу 2021 року може досягти 3%.

“З квітня 2021 року ми очікуємо активне пожвавлення та вихід на позитивну динаміку зростання. Це можливо завдяки збільшенню внутрішнього попиту, у тому числі за рахунок реалізації заходів Уряду та НБУ, а також завдяки покращенню зовнішньоекономічної кон’юнктури та ситуації у світі”, – додав Ігор Петрашко.

Також важливим чинником для відновлення економіки залишаються розроблені урядові ініціативи щодо збільшення обсягів прямих іноземних інвестицій. Серед перспективних інструментів залучення інвестицій – державно-приватне партнерство, індустріальні парки, пільги і переваги для нових інвесторів в рамках законопроекту “Про державну підтримку інвестиційних проектів зі значними інвестиціями”.

 
Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть