Шмигаль розповів про три етапи підвищення мінімальної зарплати

Источник: perec.info
Шмигаль розповів про три етапи підвищення мінімальної зарплати

Кабінет міністрів України має намір підвищувати мінімальну зарплату наступного року в три етапи.

Про це в Facebook повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль

«Уряд запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на наступний рік. Із 1 вересня МЗП виросте до 5000 грн (+277 грн, або + 5,9%). Із 1 січня 2021 року МЗП виросте до 6000 грн (+1000 грн, або + 20%). З 1 липня 2021 року МЗП виросте до 6500 грн (+500 грн, або + 8,3%)», - написав Шмигаль.

Він додав: «Наше бачення щодо необхідності підвищувати МЗП базується на 5 факторах, які ми аналізуємо (споживчий попит, інфляція, зайнятість, подолання бідності, нерівність). Активні дебати щодо мінімальної зарплати йшли і в 2016-2017 роках, тому ми ретельно вивчили переваги і недоліки тодішнього рішення».

За даними прем'єра, згідно з розрахунками, збільшення мінімальної заробітної плати буде стимулювати споживчий попит на українську продукцію, дозволить зрівняти мінімальну зарплату до реального прожиткового мінімуму, який зараз фактично 4,9 тис. грн, не матиме значного впливу на інфляцію. Також в умовах розігріву економіки не збільшиться і безробіття, що чітко можна відстежити з досвіду 2017 року, зазначив Шмигаль.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть