Шмигаль розповів, що чекає Україну без співпраці з МВФ

Источник: perec.info
МВФ Денис Шмыгаль
Шмигаль розповів, що чекає Україну без співпраці з МВФ

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль назвав можливі наслідки відсутності співпраці з Міжнародним валютним фондом (МВФ).

Зокрема, голова уряду зазначив, що умовою МВФ щодо продовження співробітництва з Україною є прийняття так званого "банківського закону" і, за словами Шмигаля, неприйняття цього закону - в цей час "єдиний бар'єр" на шляху до кредитної програми МВФ в обсязі 8 млрд доларів.

"Сподіваюся, що через тиждень-півтора цей бар'єр буде подолано", - додав Шмигаль.

Разом з тим, він додав, що зараз для України не стоїть питання щодо самих грошей МВФ, є питання довіри міжнародних інвесторів і відсутність співпраці з МВФ "буде означати поганий сигнал для усіх".

"Це, швидше за все, спричинить відтік з українських цінних паперів, спричинить різкі коливання на курсовому ринку, на ринку капіталів, похитне банківську систему. Пережити то ми переживемо, але питання як переживемо. І головне, скільки часу економіка буде відновлюватися", - додав він.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд підтримує наміри української влади розширити бюджетний дефіцит через пандемію коронавірусу і впевнений у швидкому виконанні Україною умов для старту нової програми підтримки.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть