Стало відомо, що буде з цінами на картоплю через неврожай

Источник: perec.info
Стало відомо, що буде з цінами на картоплю через неврожай

Через проливні дощі, які накрили більшість територій України в липні, урожай картоплі зіпсувався, а місцями почав гнити прямо на полях – через це фермери змушені знижувати ціни на картоплю.

Експерти зазначають, що якість картоплі різко погіршилася. Особливо постраждали виробники південних областей країни, зокрема Херсонської області, там картопля почала гнити прямо в полях.

На сьогодні українські виробники картоплі змушені мало не щодня переглядати ціни на свою продукцію, щоб хоч якось продати урожай.

Зараз продається переважно непридатна для зберігання картопля, яку виробникам потрібно збути якомога швидше. При цьому попит помітно знизився – споживачів часто не влаштовує зовнішній вигляд картоплі.

Зокрема, оптові виробники з Херсонської області пропонують картоплю по 3-4 грн/кг. Фермери інших областей, де урожай картоплі більш прийнятної якості, також знижують ціни. На сьогодні картопля надходить у продаж в середньому по 4-7 грн/кг, що в середньому на 16% дешевше, ніж до злив.

За прогнозами українських синоптиків, дощі на території країни триватимуть до кінця поточного тижня. Тому більшість українських фермерів сходяться на думці, що ціни на картоплю навряд чи зростуть до кінця серпня, поки не приступлять до збирання врожаю картоплі, яка придатна для зберігання.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть