У МОЗ обіцяють підняти зарплату лікарям і водіям «швидкої»: хто і скільки отримає

Источник: perec.info
медицина Минздрав
У МОЗ обіцяють підняти зарплату лікарям і водіям «швидкої»: хто і скільки отримає

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов під час брифінгу розкрив плани щодо підвищення зарплат для працівників екстреної медичної допомоги.

Про це йдеться на сторінці МОЗ у Facebook.

З якого числа заплановано збільшення

В області екстреної медичної допомоги зараз працюють близько 40 тисяч медпрацівників. Глава МОЗ визнав, що умови, в яких вони працюють, є неприпустимими.

За словами міністра, вже з 1 липня збільшено фінансування ЕМП на 40%, а з 1 вересня заплановано збільшення зарплат медичним працівникам, в тому числі й працівникам екстреної медичної допомоги.

Кому і скільки нарахують

Також згідно з пропозиціями Міністерства охорони здоров'я держбюджету на наступний рік зарплата водія швидкої має становити 10-12 тисяч гривень, диспетчера - 12-13 тисяч, фельдшера - 14-16 тисяч, лікаря - 20-22 тисячі гривень.

Він додав, що на сьогодні є близько 1800 автомобілів "швидкої", яким понад 10 років або взагалі виведені з експлуатації, але знаходяться на балансах станцій ЕМП. Цього року МОЗ планує закупити до 400 автомобілів, ще 1400 мають бути придбані протягом наступних 2 років.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть