У половини українців погіршився фінансовий стан

Источник: perec.info
фінансовий стан
У половини українців погіршився фінансовий стан

Центр «Соціальний моніторинг» в кінці 2020 року провело опитування серед населення України. Головною його метою було виявити настрої українців, їхнє ставлення до всього того, що відбувається на тлі пандемії коронавірусу. Близько 52% жителів нашої країни розповіли, що їхнє матеріальне становище помітно погіршилося, а ось 36,3% впевнені в тому, що гірше не стало. Покращився ж фінансовий стан лише у 8% опитаних. Опитування проводилося з 17 по 23 грудня, напередодні новорічних і різдвяних свят, коли традиційно підбивають підсумки року.

Найбільш песимістичні настрої та найбільше тих, кому стало гірше жити, відзначили в західній і південній частинах України. Зазвичай це були респонденти, старші за 50 років, які проживають в селах. Цікаво, що в цій же категорії багато людей молодше 40-а, які проживають в центральних районах України, у великих містах.

Більшість опитаних (в цілому більше ніж 60%) сказали, що життя в країні погіршилася і звинуватили в цьому пандемію і карантинні обмеження. При цьому всі відзначили, що позитивним моментом 2020-го було будівництво доріг, багато хто відзначив у цьому списку роботу, яку вдалося зберегти без втрати зарплати. Оптимістів в Україні більше, ніж песимістів.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть