Угорцям заборонили змінювати стать дану при народженні

Источник: perec.info
Венгрия
Угорцям заборонили змінювати стать дану при народженні

Громадяни Угорщини більше не можуть протягом життя змінювати свою вказану при народженні стать. Парламент Угорщини прийняв поправку до закону, яка практично лишає трансгендерів поза законом.

Цю поправку підтримали, зокрема, депутати партії "ФІДЕС - Угорський громадянський союз", яку очолює прем'єр Віктор Орбан, який неодноразово виступав проти практики гендерної корекції, повідомляє DW.

Рішення угорського парламенту піддали критиці правозахисники.

"Це рішення відкидає Угорщину назад у середньовіччя", - заявив директор угорського відділення організації Amnesty International Девід Віг.

Він припустив, що ця поправка відкриє дорогу подальшій дискримінації трансгендерів та нападів на них.

На початку травня парламент Угорщини відмовився ратифікувати Конвенцію Ради Європи про боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством, відому також як Стамбульська конвенція. Депутати підтримали позицію уряду, згідно з якою цей документ нібито заохочує "деструктивні гендерні ідеології" та "нелегальну імміграцію".

За версією членів "ФІДЕС", чинного законодавства цілком достатньо, щоб захистити жінок. Парламентарії також відмовилися від зобов'язання приймати мігрантів і біженців, яких переслідують через їхню сексуальну орієнтацію чи стать.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть