Україна планує збільшити експорт агропродукції до Центральної Азії

Источник: perec.info
Украина Таджикистан
Україна планує збільшити експорт агропродукції до Центральної Азії

Україна націлена на посилення економічної співпраці з Таджикистаном та нарощування експорту агропродукції до цієї країни.

Дане питання обговорили на зустрічі очільник Мінекономіки Ігор Петрашко та посол Республіки Таджикистан в Україні Хайдар Давлаталі Назрізода.

 «Україна розглядає Таджикистан як важливого партнера в регіоні Центральної Азії. Ми зацікавлені у збільшенні двостороннього торговельного обороту між нашими країнами, реалізації спільних проектів у різних галузях, актуалізації двосторонньої міжурядової Угоди про співробітництво у сфері стандартизації, метрології та сертифікації та посилення роботи в рамках міжурядової комісії», – зауважив Міністр Ігор Петрашко.

Також Україна має чималий потенціал для підвищення торгівлі агропродукцією: доволі конкурентною є вітчизняна переробна, кондитерська та олійно-жирова галузі, додають у Мінекономіки.

Окрім того, важливим є посилення співробітництва регіонів обох країн, що перспективно у контексті розбудови в Україні технопарків та позитивно вплине на вільні економічні зони у Таджикистані.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть