В МВФ назвали плюси для України від нової угоди з Фондом

Источник: perec.info
МВФ кредиты
В МВФ назвали плюси для України від нової угоди з Фондом

Нова угода між Україною і Міжнародним валютним фондом (МВФ) допоможе українській владі усунути наслідки кризи, забезпечуючи при цьому макроекономічну стабільність у країні і зберігаючи досягнення, наявні на сьогодні.

Про це йдеться в повідомленні МВФ із посиланням на слова глави Фонду Крісталіни Георгієвої.

«Разом із підтримкою з боку Світового банку і Європейського Союзу це допоможе задовольнити великі потреби у фінансуванні. Програма буде зосереджена на забезпеченні середньострокової стійкості бюджету, збереженні незалежності центрального банку і гнучкого обмінного курсу, а також на зміцненні фінансової стабільності при відшкодуванні витрат за рішеннями банків», - цитує Георгієву прес-служба МВФ.

За її словами, Національний банк України проводив грамотну монетарну політику в дуже складний період, і незалежність центрального банку має бути збережена.

«Фінансова політика повинна забезпечувати баланс між збереженням фінансової стабільності та сприянням відновленню. Повне і своєчасне здійснення політики в рамках програми, яку підтримує МВФ, матиме вирішальне значення для пом'якшення економічних ризиків і створення основи для стабілізації і відновлення», - наводяться в релізі слова Георгієвої.

Глава МВФ також зазначила, що узгоджені зусилля з реформування, спрямовані на боротьбу з корупцією та зміцнення управління, матимуть вирішальне значення для забезпечення макроекономічної стабільності та досягнення сталого і всебічного зростання в Україні.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть