В ООН закликали країни не обмежувати торгівлю продуктами під час пандемії

Источник: perec.info
ООН Covid-2019 пандемия
В ООН закликали країни не обмежувати торгівлю продуктами під час пандемії

Продовольча і сільськогосподарська організація ООН (ФАО) закликає країни не обмежувати міжнародну торгівлю, щоб уникнути дефіциту і подорожчання продуктів харчування на світовому ринку під час пандемії коронавірусу.

Про це йдеться в повідомленні представництва ФАО в Україні.

"Діючи для захисту здоров'я і добробуту своїх громадян, країни повинні гарантувати, що будь-які заходи, пов'язані з торгівлею, не порушать ланцюжок поставок продовольчих товарів", - йдеться в повідомленні.

В організації наголошують, що обмеження на експорт можуть змінити рівновагу між пропозицією і попитом на продукти харчування, що призведе до різкого збільшення і нестабільності цін.

"У розпал суворої ізоляції через COVID-19, необхідно докласти максимум зусиль для того, щоб торгівля проходила вільно... Ми повинні гарантувати, що наша реакція на COVID-19 не створює необґрунтованого дефіциту основних предметів та не підсилює голоду та недоїдання", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що при цьому важливо забезпечити захищеність виробників продуктів харчування і працівників харчової промисловості на рівні переробки та роздрібної торгівлі, щоб мінімізувати поширення захворювання в цьому секторі та підтримувати ланцюга поставок продовольства.

Також ФАО закликає забезпечити доступність інформації про рівні виробництва харчових продуктів, споживання і запасів, а також про ціни на продукти.

"Це зменшить невизначеність і дозволить виробникам, споживачам і торговельним підприємствам приймати обґрунтовані рішення. Насамперед, це допоможе стримувати панічні закупівлі, накопичення запасів харчів та інших предметів першої необхідності", - наголошується в повідомленні.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть