В світі очікується подорожчання кави

Источник: perec.info
кава
В світі очікується подорожчання кави

Найбільший в світі експортер кави зіткнувся з найхолоднішою погодою за більш ніж 25 років, яка підриває надії на врожай кави і погрожує підняттям ціни.

Температура в кавових регіонах Бразилії 20 липня впала нижче нуля за Цельсієм на кілька годин, погода в штаті Мінас-Жерайс найхолодніша з 1994 року. 29 липня очікується ще один холодний фронт.

Ф’ючерси на Нью-Йоркській біржі виросли до рекордного рівня в 7,7% з 2016 року.

Після сильної посухи джерела води, необхідні для зрошення полів, висохли, рослинам не вистачає води, а мороз завдає удар по фермерам. Все це може привести до того, що споживачі будуть платити більш високі ціни в кафе і супермаркетах.

Франсиско Сезар ді Джакомо, фермер зі штату Мінас-Жерайс, сказав, що мороз торкнувся близько 60% його посівів. «На деяких ділянках поля був знищений весь урожай», – додав він.

Мороз може пошкоджувати листя і гілки на деревах, погіршуючи перспективи врожаю і на 2022 рік. В результаті наступний рік може стати найгіршим за врожайністю за десятиліття.

Засуха на початку цього року вже призвела до скорочення виробництва арабіки. У північних регіонах вологість грунту становить близько 20%, що менше необхідних 60%. Є ознаки низької врожайності в цьому сезоні і для сорту робуста.

Міністерство сільського господарства США вважає, що запаси кави в Бразилії на кінець сезону перебувають на найнижчому рівні з 1960 року, а запаси зеленої кави в США скоротилися на 18% в порівнянні з роком раніше.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть