В Україні підвищать мінімальну роздрібну ціну на ігристі вина

Источник: perec.info
ігристі вина
В Україні підвищать мінімальну роздрібну ціну на ігристі вина

Уряд здійснив ще один важливий крок з імплементації дорожньої карти щодо розвитку виноградарства та виноробства, підтримки національних виробників, боротьби з фальсифікатом та підвищення якості продукції. Про це повідомляє прес-служба Мінекономрозвитку.

Це стало результатом поїздок Президента та представників Уряду в південні області та на Закарпаття, численних зустрічей з асоціаціями, і повністю підтримується представниками реального сектору.

Рішенням Уряду врегульовано питання мінімальних роздрібних цін на окремі види виноробної продукції і приведення їх опису у відповідність до Податкового кодексу.  

“Зараз дуже важливо захистити внутрішній ринок вин від зовнішньої експансії та забезпечити споживача якісними українськими продуктами виноробства. У результаті виграють всі: українські винороби стануть конкурентоспроможними і відновлять втрачені позиції на ринку. Виноградарі матимуть більший попит на їх сировину. Український споживач матиме якісний, а не фальсифікований, продукт», –  зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Головна проблематика полягає в тому, що наразі на ринку відбувається маніпуляція назвами продукції і цінами, коли імпортований НАПІЙ на основі вина (а НАПІЙ – це продукт нижчої якості ніж ігристе вино) продається за ціною як  ігристе ВИНО (а якість ВИНА незрівнянно вища). У такій ситуації  українські виробники якісних ігристих ВИН опиняються в неконкурентній ситуації, а українські споживачі, введені в оману, купують неякісний імпортований напій замість справжнього ігристого вина.

Прийнята постанова усуває усі ці маніпулятивні різночитання та врегульовує питання “ціна має дорівнювати якості”.

“Національні виробники втратили 40% ринку ігристих вин, у зв’язку з чим була загроза закриттю українських виноробних заводів. Збільшення ж виробництва дасть можливість українським підприємствам відновити роботу, зберегти наявні та створити нові робочі місця, що призведе до наповнення бюджету та соціальної стабільності”, – наголосив Міністр.

Постановою підвищується мінімальна роздрібна ціна на українські вина ігристі та вина газовані, зброджені напої, вина (напої) ароматизовані ігристі (газовані) з 89 до 109 грн за пляшку 0,7-0,75 літра (+ 20 гривень), а також приводиться у відповідність до Податкового кодексу України опис цих виробів та їх коди згідно з УКТЗЕД.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть