В Україні прогнозують подорожчання хлібу

Источник: perec.info
хліб
В Україні прогнозують подорожчання хлібу

В Україні в 2021-му зібрали рекордні обсяги пшениці та ячменю. Здавалося б, від цього в країні стане більше борошна, а значить і хліба. Але зниження цін малоймовірне, в першу чергу через такі фактори, як дорога електроенергія і пальне. Однак і різкого подорожчання хліба теж не передбачається.

“Коливань значних не очікується, немає передумов. Зниження малоймовірне, тому що крім ціни на зерно ще є зростання витрат. Скажімо, таких як електроенергія для підприємств, яка 4 грн/кВт-год, пальне, на яке ціни ростуть”, – сказав у коментарігенеральний директор Української аграрної конфедерації Павло Коваль.

Попит на українську пшеницю нині стабільний, але при цьому, швидше за все, в майбутньому буде зростати експорт пшениці. Відносно самої ціни на хліб, то різких стрибків не очікується, так як з одного боку є достатній обсяг, з іншого – є попит на зовнішніх ринках.

Станом на середину вересня вже повністю зібрано 4 основні культури: пшениця, ячмінь, рапс і горох. А за першими двома спостерігається історичний максимум: пшениця – 32,9 млн т, ячмінь – 10,1 млн т.

Відзначимо, за рік хліб подорожчав уже на 16,5%. При цьому за прогнозом економічного експерта Олега Пендзина, продукт продовжить дорожчати. Вартість буде рости приблизно на 1,5% на місяць.

 “Хліб і далі буде рости в ціні – приблизно на 1,5% на місяць. Ця тенденція збережеться, мінімум, у найближчі півроку. Також в країні продовжить дорожчати соняшникова олія і курячі яйця, але вже не такими швидкими темпами”, – заявив експерт.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть