В Україні запрацюють електронні земельні аукціони

Источник: perec.info
земельні аукціони
В Україні запрацюють електронні земельні аукціони

В Україні запрацюють електронні земельні аукціони — прийнято постанову.

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про вимоги щодо підготовки та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису) з доопрацюванням 1 день. 

Такий алгоритм затверджено постановою КМУ про деякі питання підготовки до проведення та проведення земельних торгів для продажу земельних ділянок та набуття прав користування ними (оренди, суперфіцію, емфітевзису) на засіданні уряду.

«Просимо з техніко-юридичним допрацюванням фіналізувати документ», — зазначив міністр аграрної політики Роман Лещенко.

Повідомляється, що прем’єр Денис Шмигаль запропонував прийняти постанову з доопрацюваннямм 1 день. Пропозицію підтримали члени уряду.

Також була прийнята форма документації лота щодо земельних торгів для розміщення в електронній торговій системі та перелік документів, якими потенційний покупець прав на землю може підтвердити свою відповідність вимогам Земельного Кодексу України.

Відтепер відповідальним за забезпечення функціонування електронної торгової системи — адміністратором електронної торгової системи буде державне підприємство «Прозорро.Продажі», що належить до сфери управління Міністерства економіки», — задекларували в постанові уряду.

Земельна мапа України

Дивіться деталі всіх операції з сільськогосподарською землею в онлайні

Водночас доступ до електронної торгової системи будуть здійснювати через сервіси, які надають оператори торгових майданчиків відповідно до затверджених вимог. Перелік попередньо авторизованих електронних майданчиків всіх напрямків ЕТС «ProZorro.Продажі» можна знайти на офіційному сайті торгової системи. Тобто тепер громади зможуть оголошувати та проводити аукціони з продажу або оренди земельної ділянки, а потенційні покупці — взяти у них участь через акредитований електронний майданчик.

Основні етапи підготовки до електронних земельних торгів:

????Реєстрація на електронному майданчику

???? Перевірка інформації/укладення договору

???? Оголошення аукціону та завантаження документації

???? Реєстрація заяв на участь в земельному аукціоні

???? Перевірка документів та допуск учасника до аукціону

???? Закінчення періоду прийому пропозицій

Онлайн-аукціон.

Будь-який користувач інтернету має можливість спостерігати за ходом земельних торгів в інтерактивному режимі реального часу та здійснювати пошук інформації щодо проведених та/або запланованих земельних торгів за допомогою сервісів пошуку та перегляду торгів електронного майданчика», — йдеться у повідомленні.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть