Вчителям збільшать оклад, але зменшать надбавки, – Новосад

Источник: perec.info
Вчителям збільшать оклад, але зменшать надбавки, – Новосад

Міністерство освіти і науки України готує концепцію реформування системи оплати праці вчителів.

Про це заявила голова МОН Ганна Новосад в інтерв'ю «Українській правді», коментуючи новий закон про повну загальну середню освіту.

За її словами, ключовими змінами щодо зарплат вчителів стане оптимізація в бік збільшення окладу і зменшення кількості надбавок.

«І почнемо ми з надбавки за престижність праці, яка одна з перших повинна бути інтегрована в оклад. Ці граничні 30%, які виплачуються як надбавка, повинні перейти в оклад заробітної плати», – пояснила Новосад.

Вона зазначила, що за допомогою закону «Про загальну середню освіту» вчителям додали декілька надбавок, але радикальних змін документ не принесе. У зв'язку з цим МОН вирішило розробити концепцію реформи оплати праці вчителів окремо.

«І щоб не затягувати прийняття закону статтею про заробітну плату, ми вирішили залишити систему, якою вона є, і почати напрацьовувати реформу заробітної плати окремо», – додала міністр.

Орієнтовні терміни розробки концепції, за словами Новосад, до кінця квітня 2020 року.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть