Євросоюз надасть Україні 500 мільйонів євро відразу після рішення МВФ, - єврокомісар

Источник: perec.info
Евросоюз МИД
Євросоюз надасть Україні 500 мільйонів євро відразу після рішення МВФ, - єврокомісар

Європейський Союз виділить Україні 500 млн євро макрофінансової допомоги одразу після схвалення Міжнародним валютним фондом рішення про подальшу співпрацю з нашою країною.

Про це комісар ЄС з питань сусідства та розширення Олівер Варгеї заявив під час відеозустрічі з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, повідомляє прес-служба МЗС.

Міністр поінформував єврокомісара про прогрес в реалізації євроінтеграційних реформ, ухвалення важливі законодавчі рішення, зокрема, ухвалення закону про банківську діяльність.

Своєю чергою єврокомісар привітав це рішення українського парламенту та додав, що Україна виконала всі умови для отримання макрофінансової допомоги ЄС.

За його словами, щойно Міжнародний валютний фонд надасть свою остаточну оцінку та схвалить подальшу співпрацю з Україною, ЄС буде готовий до виділення другого траншу четвертої програми макрофінансової допомоги обсягом 500 млн євро.

Крім того, глава МЗС України висловив вдячність за ініціативу Єврокомісії надати Україні 1,2 млрд. євро спеціальної макрофінансової допомоги для стабілізації економіки у зв’язку із пандемією.

Своєю чергою Варгеї високо оцінив рішучість України у реагуванні на пандемію COVID-19.

"Ви діяли швидко, і це мало критичне важливе значення", - сказав він.

Також співрозмовники домовилися пришвидшити спільну роботу з підготовки до укладення "промислового безвізу" між Україною та ЄС (Угоди про оцінку відповідності та прийнятності промислової продукції), після того як переговорні процеси сповільнилися через пандемію коронавірусу.

Окрему увагу співрозмовники приділили підтримці ЄС українського малого та середнього бізнесу.

Кулеба та Варгеї погодилися надати додатковий імпульс роботі з оновлення Поглибленої та всеохопної зони вільної торгівлі між Україною та ЄС, приєднання України до Угоди про спільний авіаційний простір, інтеграції у Єдиний цифровий ринок ЄС, участі України як невід’ємної складової у реалізації Європейської зеленої угоди.

Глава МЗС окремо відзначив гуманітарну допомогу ЄС для вразливих верств населення у східних областях держави, які найбільше постраждали внаслідок російської агресії.

Співрозмовники обмінялися думками щодо майбутнього «Східного партнерства» у контексті підготовки до цьогорічного саміту ініціативи.

Міністр наголосив, що Україна у своєму баченні «Східного партнерства» надалі виходитимете з власних європейських прагнень і європейського вибору та налаштованості на подальше далекосяжне поглиблення політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС, включаючи поступове приєднання до внутрішнього ринку Європейського Союзу.

Варгеї запевнив у незмінності підтримки України на європейському шляху та у реалізації реформ.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть