За перші 3 робочі дні 2021 р подано заявок на 800 млн грн за програмою 5-7-9

Источник: perec.info
За перші 3 робочі дні 2021 р подано заявок на 800 млн грн за програмою 5-7-9

176 заявок на 0,8 млрд грн було отримано вже у новому році за короткий перший тиждень, який традиційно вважається не дуже активним, однак, не дивлячись на це, показав значну динаміку. З цієї суми рефінанс 0% складає 0,4 млрд грн, поповнення оборотного капіталу – 0,3 млрд грн, інвестиційні кредити – 0,1 млрд грн. 

Приріст за тиждень, а фактично за 3 дні, по вже укладеним договорам і виданим кредитам склав 338 млн грн, в т ч за рахунок рефінансування під 0% – на 202 млн грн.

“Зацікавленість програмою 5-7-9 не стихає навіть у перші святкові дні нового року. Бачимо приріст укладених договорів лише за 3 дні на суму у 338 млн грн, а загальна сума виданих кредитів вже складає майже 18 млрд грн. Переконаний, що наше рішення про продовження і розширення цієї програми є цілком правильним і успішним”, – зазначив Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Зокрема, станом на 6 січня 2021 року видано 7 678 кредитів на загальну суму 17 789 млн грн: 55% – в галузі сільського господарства; 18% – торгівля та виробництво, 15% – промислова переробка. Лідерами за сумами укладених договорів є Львівська (8%), Харківська (8%) та Київська (7%)  області.

Нагадаємо про останні зміни програми від 28 грудня 2020 р: 

– підвищено максимальний рівень річного доходу МСП до еквіваленту 20 млн євро; 

– лібералізовано умови кредитів: строк кредиту на фінансування оборотного капіталу збільшився до 3 років; відстрочка платежу щодо повернення кредиту може становити до 12-ти місяців; зменшується перший внесок в реалізації інвестиційного проекту (10% для діючого бізнесу та 15% для стартапів);

– пом’якшено умови для рефінансування кредитів у частині забезпечення збереження фонду оплати праці – зменшення до 50%,  чисельності персоналу – до 50% (станом на 1 березня 2020 року); 

– для кредитів на фінансування оборотного капіталу встановлено компенсацію процентів до 0% річних на період карантину та обмежувальних заходів, а після їх скасування продовжується їх компенсація на рівні 3% річних, та для кредитів рефінансування встановлюється компенсація процентів до 3% річних після 31.03.2021;

– врегульовано питання можливості поєднання державної підтримки за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» з державною підтримкою, яка може надаватися місцевими державними адміністраціями та органами місцевого самоврядування на підставі регіональних та місцевих програм розвитку малого і середнього підприємництва за рахунок місцевих ресурсів.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть