Newsweek: rоронавірус пов'язують з загадковою хворобою у дітей

Источник: perec.info
Newsweek: rоронавірус пов'язують з загадковою хворобою у дітей

У більше десяти дітей в Нью-Йорку розвинувся непояснений синдром, який пов'язують з COVID-19. У деяких пацієнтів проявлялися симптоми, притаманні хворобі Кавасакі.

Як пише Newsweek, йдеться про виникнення так званого "багатосистемного запального синдрому". Його виявили у 15 дітей віком від 2 до 15 років в період з 17 квітня до 1 травня. Про це виданню розповів доктор Деметре Даскалакіс, який обіймає посаду заступника комісара Відділу контролю захворювань в Департаменті охорони здоров'я Нью-Йорка. Ніхто з дітей не помер.

Багатосистемний запальний синдром виникає, коли імунна система виділяє надто багато білка під назвою цитокін. У високій концентрації цей білок може призвести до порушення функцій в тілі. У свою чергу, можуть виникнути розриви судин, через які падає кров'яний тиск. Тоді рідини накопичуються в легенях й інших органах. В такому випадку пацієнтам потрібен інтенсивний догляд для підтримки роботи їхніх органів.

Випадки в Нью-Йорку були виявлені після того, як Департамент охорони здоров'я міста зв'язався з відділами інтенсивної терапії   в педіатричних клініках. Стан хворих дітей вимагав підтримки роботи серця, легень або обох органів. Ситуація стала особливо тривожною після того, як у Великій Британії у дітей виявили аналогічний синдром. Даскалакіс також сказав, що були й інші частини США, де були такі випадки. Але він не уточнив, про які штати чи міста йдеться.

В Нью-Йорку у чотирьох дітей виявили коронавірус, який викликає COVID-19. Тести ще 10 дітей були негативні. Однак, медики пізніше знайшли антитіла проти коронавірусу в шести з тих, чиї тести були негативними. За словами Даскалакіса, стан пацієнтів відрізнявся залежно від того, які саме системи постраждали від загадкового синдрому. Однак, серед проблем, які виявили лікарі, були ознаки хвороби Кавасакі й шок. Комісар охорони здоров'я доктор Говард Цукер сказав, що чиновники розслідують причини синдрому.

"Останнім часом в деяких країнах Європи були описані запальні синдроми, які схожі на хворобу Кавасакі. Але, здається, це відбувається рідко", - сказала епідеміолог ВООЗ Марія Ван Керкхове.

Хвороба Кавасакі характеризується запаленням вінцевих артерій й інших кров'яних судин. Зазвичай вона розвивається у дворічних дітей. Але її також виявляли у підлітків, про що свідчать дані Американської асоціації серця. Більшість дітей з хворобою Кавасаці повністю одужують. Але інтенсивне лікування необхідне, щоб не допустити появи серйозніших проблем з серцем.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть