Newsweek: вчені визначили, наскільки ефективною повинна бути вакцина для повернення до звичного життя

Источник: perec.info
исследования ученые
Newsweek: вчені визначили, наскільки ефективною повинна бути вакцина для повернення до звичного життя

Щоб можна було повернутися до "нормального" життя, рівень ефективності вакцини повинен бути не нижчим, ніж 80%. Такий результат показала створена вченими комп'ютерна модель.

Провівши симуляції різних сценаріїв вакцинації, вчені зі США намагалися з'ясувати, наскільки ефективним повинен бути препарат, щоб можна було зупинити пандемію. Про це пише Newsweek, додаючи, що дослідження провела команда вчених на чолі з Брюсом Лі з Медичної школи Міського університету Нью-Йорка. Результати показали, що за умови вакцинації щонайменше 75% населення при ефективності щеплення на рівні 80% нинішня пандемія буде зупинена.

Якщо ж щеплення отримають лише 60% населення, тоді вакцина повинна бути на 100% ефективною. Висновки симуляцій були опубліковані в журналі American Journal of Preventive Medicine. Комп'ютерна модель використовувала дані про поширення COVID-19 в США. На даний момент схвалених засобів лікування коронавірусу не існує. А контроль інфекції заснований на профілактичних заходах, таких як соціальне дистанціювання, використання масок і запровадження карантину. Через це увага до розробки вакцин дуже велика.

Директор Національного інституту алергії й інфекційних захворювань США доктор Ентоні Фаучі застеріг проти поспішного вживання будь-яких вакцин. Він наголосив, що спочатку потрібно довести ефективність і безпечність таких речовин. В червні колишній адміністратор Центрів медичного догляду й медичних служб США Енді Славітт теж висловив припущення, що перші вакцини будуть такими ж ефективними, як і ті, які використовуються для профілактики грипу. Але з часом вони будуть ставати краще.

В новому дослідженні Лі і його колеги зауважили, що дуже важливо розуміти, наскільки ефективними повинні бути вакцини і як багато людей повинні отримати щеплення, щоб всі карантинні заходи можна було скасувати.

"Дехто добивається, щоб вакцинація почалася якомога швидше заради повернення до "нормального життя". Однак, ми наші очікування повинні бути реалістичними. Не можна повернутися до того життя, яким воно було до пандемії, лише тому, що з'явилася вакцина. Важливо пам'ятати, що такі препарати подібні до багатьох інших продуктів. Важливо не просто його наявність, а й ефективність", - зауважив Лі.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть