У Британії випробують на людях потенційну вакцину від коронавірусу

Источник: perec.info
У Британії випробують на людях потенційну вакцину від коронавірусу

Вчені Оксфордського університету починаючи від 23 квітня розпочнуть клінічні випробування на людях вакцини від коронавірусу.

Про це пише британське видання Independent з посиланням на слова міністра охорони здоров'я Великої Британії Метта Хенкока.

Міністр зазначив, що в довгостроковій перспективі вакцина - це найкращий спосіб перемогти коронавірус. Також він додав, що в розробку вакцини Британія вклала більше грошей, ніж будь-яка інша країна в світі. Тому не дивно, що дві з провідних розробки відбуваються тут - в Оксфорді і Імперіалі.

Мет Хенкок уточнив, що вчені з Імперського коледжу Лондона отримали 22,5 млн фунтів на дослідження COVID-19, а Оксфорд - 20 млн фунтів на клінічні випробування, пов'язані з вакциною.

При цьому професор вакцинології в Оксфорді Сара Гілберт заявила: хоча на пошук ефективної вакцини потрібно до 18 місяців, вакцина, яку розробляє її команда, може бути готова до застосування вже у вересні 2020 року. 

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть