У США опубліковані перші результати випробувань вакцини від коронавірусу

Источник: perec.info
США ученые Covid-2019
У США опубліковані перші результати випробувань вакцини від коронавірусу

Перші результати доклінічних випробувань класичної вакцини від нового типу коронавірусу SARS-CoV-2 були оприлюднені в США.

Відповідна публікація медиків з'явилася в науковому журналі EBioMedicine.

Вчені відзначили, що в випробуваннях керувалися досвідом боротьби з вірусами атипової пневмонії SARS та близькосхідної лихоманки MERS, і таким чином спочатку знали, як варто діяти.

Як пояснила один з авторів дослідження доцент Піттсбурзького університету Андреа Гамботто, вчені створили вакцину не на підставі частин РНК вірусу, а на основі фрагментів S-білка вірусу. Саме через нього SARS-CoV-2 проникає в організм.

Крім того, американські фахівці створили оригінальну систему проникнення вакцини в організм - пластир покритий наноголками. Завдяки їм препарат проникає на потрібну глибину і змушує імунітет взаємодіяти з ним.

Досліди, які проводилися на лабораторних мишах, показали, що через два тижні після вакцинації імунітет гризунів почав активно виробляти антитіла до коронавірусу. Однак самі тварини були спочатку здорові.

Проте, вчені нагадують, що схожа схема спрацювала проти вірусу MERS. Введена здоровим тваринам вакцина вберігає їх від захворювання протягом року.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть