Випадки зараження коронавірусом поза Китаєм можуть стати "іскрою", від якої спалахне велика пожежа, - ВООЗ

Источник: perec.info
Китай ВОЗ Covid-2019
Випадки зараження коронавірусом поза Китаєм можуть стати "іскрою", від якої спалахне велика пожежа, - ВООЗ

Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) стурбована новими випадками зараження коронавірусом, зафіксованими серед пацієнтів, які ніколи не відвідували Китай.

За оцінками ВООЗ, такі випадки можуть стати «іскрою», від якої спалахне сильна пожежа, повідомляє CNBC.

П’ятеро громадян Великої Британії підхопили коронавірус на гірськолижному курорті Контаміна-Монжуа у Франції. У Британії також підтвердили новий випадок, пов’язаний з британцем, який відвідав конференцію в Сінгапурі.

Згідно з офіційними даними, коронавірус дістався до щонайменше 27 країн і територій, заразивши більше 330 осіб за межами материкового Китаю.

«Це невелике число випадків може бути іскрою, яка переросте в велику пожежу, але поки це всього лише іскра», — заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус.

Згідно з ВООЗ, коронавірус поширюється переважно через краплі, що виділяються при кашлі або чханні, або через краплі слини або виділення з носа.

Коронавірус може передаватися при тісному контакті з інфікованим, наприклад, вдома або у лікарні.

Симптоми можуть включати в себе біль в горлі, нежить, лихоманку або пневмонію і можуть прогресувати до поліорганної недостатності або смерті у важких випадках.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть