ВООЗ відклала загальну вакцинацію проти коронавірусу через США

Источник: perec.info
США ВОЗ
ВООЗ відклала загальну вакцинацію проти коронавірусу через США

У Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) заявили, що міжнародний механізм по загальній вакцинації COVAX довелося відкласти через "вакцинний націоналізм" США та інших багатих країн.

Про це пише Financial Times.

США, Британія і Японія не стали приєднуватися до програми в запропонований час і вважали за краще двосторонні контракти на постачання вакцини з міжнародними корпораціями. З цієї причини термін їх вступу в COVAX зрушився майже на три тижні - з 31 серпня на 18 вересня, а дату, коли учасники внесуть перші платежі, перенесли на 9 жовтня.

За допомогою міжнародної програми ВООЗ планувала поширити по світу 2 мільярди доз вакцини до кінця 2021 року. Бідні країни, згідно з планом, отримають щеплення завдяки фінансуванню від більш забезпечених.

Раніше в ВООЗ говорили, що націоналізм став фактором, який призвів до посилення пандемії коронавірусу. В першу чергу це торкнулося розподілу ресурсів, а зараз може відбитися на ефективності поширення вакцини - "вакцинний націоналізм" представляє велику небезпеку.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть