На Харківщині на крадіжці пального з військової частини попався командир одного з підрозділів ЗСУ

Источник: perec.info
Харьков криминал
На Харківщині на крадіжці пального з військової частини попався командир одного з підрозділів ЗСУ

На Харківщині затримано командира одного з підрозділів Збройних сил України на крадіжці 2 тис. л пального з військової частини у Чугуєві.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. Досудовим розслідуванням встановлено, що військовослужбовець, зловживаючи своїм службовим становищем, викрадав паливо-мастильні матеріали з військової частини, що дислокується в місті Чугуїві Харківської області. У подальшому він збував пальне цивільним особам.

Під час обшуків на території військової частини слідчими вилучено автомобіль марки КамАЗ 4310, з якого злито та викрадено дизельне пальне, автомобіль марки «Фольксваген ЛТ», яким вивозилося викрадене пальне та дизельне пальне в бочках в кількості понад 2 тис. л.

Також у гаражі військовослужбовця виявлено предмети, схожі на гранати, підривачі, електродетонатори, міну МОН-50, тротилову шашку, патрони калібру 5,45 мм, ручні димові гранати РДГ-2Б та 200 л пально-мастильних матеріалів.

Наразі командира затримано в порядку ст. 208 КПК України та вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру у викрадені, привласнені, вимаганні зброї, бойових припасів, вибухових або інших бойових речовин, засобів пересування, військової та спеціальної техніки чи іншого військового майна, а також заволодінні ними шляхом шахрайства або зловживання службовим становищем в умовах особливого періоду (ч. 3 ст. 410 Кримінального кодексу).

Також готується клопотання щодо обрання відносно нього запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

У разі доведення вини військовослужбовцю загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть