На Одещині екс-директор заповідника купив напіврозвалений будинок "під офіс" за 4,4 мільйона гривень держкоштів

Источник: perec.info
На Одещині екс-директор заповідника купив напіврозвалений будинок "під офіс" за 4,4 мільйона гривень держкоштів

Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, до суду направлено обвинувальний акт.

Колишній директор національного природного парку підозрюється в нецільовому використанні бюджетних коштів (ч. 2 ст. 364, ч. 2 ст. 210 КК України).

За версією слідства, він з метою одержання неправомірної вигоди для третьої особи за кошти, передбачені програмою «Здійснення природоохоронних заходів» для придбання адміністративної будівлі співробітникам парку, уклав договір купівлі-продажу житлового будинку в селі Маяки Біляївського району.

При цьому директору було достовірно відомо, що житловий будинок з господарськими будівлями та спорудами не є нежитловою будівлею, у нежитловий фонд не переведений, має недоліки і дефекти, і не придатний для експлуатації як офісна будівля. Зокрема, в ньому неможливо облаштувати робочі кабінети і службові приміщення адміністрації та співробітників парку.

Внаслідок укладеного договору купівлі-продажу на рахунок третьої особи, а саме, господині будинку, надійшло 4,4 млн грн, що спричинило матеріальну шкоду для держави на зазначену суму.

На даний час співробітники заповідника залишилися взагалі без приміщення, а всі кошти, які були виділені на придбання офісної будівлі, витрачені на об'єкт, який має значні дефекти і є недобудовою.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть