На Вінничині зупинено рейдерське захоплення землі

Источник: perec.info
На Вінничині зупинено рейдерське захоплення землі

На Вінниччині народна депутатка Ірина Борзова з фракції «Слуга народу» допомогла зупинити рейдерське захоплення землі й протизаконну перереєстрацію паїв, які орендує фермер у Тиврівському районі.  

«У серпні до мене, як народного депутата, по допомогу в боротьбі з рейдерським захопленням землі звернувся власник селянського фермерського господарства «Терра» Геннадій Муравель. Чоловік з 2007 року орендує паї біля села Пирогів у Тиврівському районі. Він сам обробляє поля за кермом трактора і комбайна. Працюють усією родиною на землі, тримають поголів’я худоби, розвивають молочну ферму. Взяли у лізинг техніку. Одного дня фермеру повідомили, що він вже не орендар 16 ділянок землі. Договори на користування паями незаконно перереєстрували в Липовецькому районі на іншу агрофірму», — каже Ірина Борзова.

Перед реєстрацією до людей в селах Тиврівського району ходили місцеві поліцейські, які пропонували людям достроково розірвати договори оренди з СФГ «Терра» і підписати угоду з іншим орендарем. За «послугу» пропонували гроші, але пайовики відмовляли.

«За даними фактами я подала звернення в Міністерство юстиції, Міністерство внутрішніх справ, на Офіс Генерального прокурора, в прокуратуру Вінницької області, Службу безпеки у Вінницькій області та Головне управління Нацполіції у Вінницькій області. Нам вдалось зупинити рейдерство», — розповідає Ірина Борзова.

Після подання скарги до Міністерства юстиції на незаконні дії реєстратора Славнянської сільської ради Липовецького району, Мін’юст наказом скасував незаконне рішення реєстратора про державну реєстрацію прав на 16 земельних ділянок та рекомендував тимчасово блокувати доступ державному реєстратору Славнянської сільської ради Липовецького району Ч. до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Жмеринським відділом поліції проведено службове розслідування стосовно дій старшого оперуповноваженого Гніванського відділення поліції майора П. В діях посадовця вбачаються кримінальні правопорушення. Територіальне управління ДБР у Хмельницькому відкрило кримінальне провадження за даним фактом.

«Дякую за допомогу Ірині Борзовій. Я звертався до всіх, писав скарги, але місцеві чиновники не реагували, покривали один одного і неможливо було добитись справедливості. Тільки після втручання народної депутатки вдалося захистити мої законні права. Ірина Борзова не байдужа до проблем простих людей, до проблем фермерів. Я щиро радий, що в нас такий народний депутат», — зазначив фермер Геннадій Муравель.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть