На Волині через відсутність товарів закрилися супермаркети

Источник: perec.info
Волинь
На Волині через відсутність товарів закрилися супермаркети

Навесні 2020 року напівпорожні полиці супермаркетів «Вопак» та «ПАККО» у Луцьку почали нагадувати дефіцитні 90-ті. У часі це збіглося із початком пандемії, тож ззовні виглядало, ніби продукти позмітали з прилавків, запасаючись на карантин. Та проблеми насправді ховалися в іншому, і почалися – набагато раніше. Товарів не було, бо їх відмовилися привозити. Станом на минулу весну підприємство «ГІППО», яке обслуговувало торгову мережу, заборгувало постачальникам мільйони. 

До кінця 2020 року «ГІППО» боргувала:

– майже 5 млн грн за молокотовари перед «Галичиною»;

– 4 млн грн Глобинському м’ясному комбінату;

– 17 млн грн імпортеру алкогольних напоїв «Дісна».

Загалом на сьогодні в судових реєстрах є пів тисячі позовів від різних постачальників на десятки мільйонів гривень.

Паралельно менеджери компанії позбувалися майна, аби в майбутньому його не забрали в рахунок цих боргів. Добре знані серед лучан гуртівні «ПАККО» на Клима Савура та Ковельській та супермаркет «Вопак» на Київському майдані давно належать іншим юридичним особам. І факт продажу нерухомого майна якраз перед накопиченням боргів важко вважати збігом. Такий крок є типовим у схемах із «липовим» банкрутством, – йдеться у розслідуванні. 

Разом із порожніми прилавками почалися і затримки із виплати зарплати працівникам, а згодом – і масові звільнення. За прострочений період перед людьми не розрахувалися. За захистом своїх прав звільнені працівники звернулися до місцевого управління Держпраці. Проте і тут людям не допомогли. «Приготування» до банкрутства сягнуло далі продажу майна. Реєстрацію фірми змінили із Луцька на Київ, і тепер, щоб боротися за правду, людям довелося б їхати в столичні інстанції…

Проте в той час, як компанія обростала боргами перед постачальниками, а людям перестали виплачувати зарплату, в окремих ТОП-менеджерів навпаки статки тільки зростали: з’явялися квартири, будинки й новий бізнес. 

Водночас постачальники діляться ще одним цікавим фактом, як менеджери «ГІППО» вели бізнес. Наприклад, ставили обов’язковою умовою співпраці щомісячні відкати.

Офіційно мережами володіє кіпрський офшор Сі Бі Рітейл Інвестментс Паблік Лімітед. Але у сфері рітейлу ні для кого не секрет, що ПАККО пов’язують із засновником аграрного холдингу Ukrlandfarming Олегом Бахматюком, якого ще в 2016 році оголосили в розшук. В кулуарах називають прізвище родички олігарха – Новікової Надії Ярославівни, яка нібито наглядає за бізнесом, поки сам Бахматюк переховується в Австрії.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть