На Закарпатті цьогорічний паводок на 80% потужніший, ніж минулорічний

Источник: perec.info
Закарпаття паводок
На Закарпатті цьогорічний паводок на 80% потужніший, ніж минулорічний

Голова Ясінянської територіальної громади Андрій Делятинчук повідомив, що цьогорічний паводок у Рахівському районі Закарпатської області на 80% потужніший за торішній.

“Якщо порівняти минулорічний червневий паводок на Рахівщині і цей, що стався 10 липня 2021 року, то минулорічний завдав нам лише 20% від тієї шкоди, що маємо від цьогорічного. Якщо тоді річка (Чорна Тиса – ред.) розлилася і доходила до дворів, то цього разу вода доходила людям до вікон. Ми здивувалися, коли після паводку помітили багато “нір”, які пробила вода з-під землі, тобто до значної кількості води, яка випала з неба, додалися ще й підземні води. Також багато зсувів цьогоріч внаслідок паводку. Тому такі руйнування”, – сказав Делятинчук.

За його словами, наразі вже відновлено сполучення із селами та присілками громади, які були відрізані паводком від центральних доріг.

У селах громади працюють рятувальники та нацгвардійці (30 та 50 чоловік особового складу, відповідно), а також лісівники з Рахівського держлісгоспу.

 “Вчора розчистили дорогу для проїзду, також відновили електропостачання — із 4-ох трансформаторів були ввімкнені три, четвертий привезли і встановили новий. Рятувальники, лісівники та військові продовжують розчищення дворів від мулу та сміття, ” – сказав голова Ясінянської тергромади.

За його словами, найперше працюють у дворах літніх і самотніх людей.

Делятинчук спрогнозував, що з такими темпами робіт ситуацію після паводку в громаді вдасться стабілізувати за наступні дві доби.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть