Потужна злива затопила Сочі: у море зносить катамарани, а літаки не можуть приземлитися

Источник: perec.info
Сочі
Потужна злива затопила Сочі: у море зносить катамарани, а літаки не можуть приземлитися

Через потужні зливи затопило російське курортне місто Сочі. Жителів попереджають про евакуацію, у море зносить катамарани, а у місцевомоу аерпрту через негоду не можуть приземлитися літаки.

Так, у Сочі з ранку, за повідомленнями, увімкнули сирени, а місто почало затоплювати. За повідомленнями місцевого гідрометцентру, дощі продовжаться до 15 години 5 липня.

Гіірська річка Хорота, яке протікає кукрортним містом, вийшла з берегів. Жителів і туристів просять зібрати речі на випадок НС.

Через дощі також відзначається критичний підйом рівня річки Мацеста. 

Також повідомляється, що у Сочі затопило перший поверх міської лікарні. Авто зносить потоками води, а катамарани - змиває у море.

При цьому повідомляється, що чотири літаки змушені були скасувати посадку в Сочі і піти на запасні аеродроми через складні метеоумови 5 липня. Йдеться про рейси з Москви, Челябінська, Пермі і Уфи.

Це сталося після того, як потужні зливи накрили низку міст в окупованому Криму. Так, негода пройшлась сходом Криму і накрила Ялту і Севастополь. Вулиці і підземні переходи Ялти були затоплені. Сильні зливи викликали повені. Через зливу затопило Керч, людей евакуювали з будинків, вулицями розлилися ріки. Постраждали Феодосія, Ленінський і Кіровський райони, частково було відключено світло, зв'язок і інтернет.

Українські метеорологи повідомляли, що, за попередньою інформацією, 18 червня на метеорологічній станції Ай-Петрі було зафіксовано рекордну за добу кількість опадів – 295 мм, що дорівнює трьом місячним нормам. Це на 17 мм більше за попередній кліматичний рекорд України, відмічений 2 вересня 1991 року на метеомайданчику Карадазької науково-дослідної геофізичної обсерваторії. Тоді випало 278 мм опадів.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть