СБУ закрила справу проти російського пропагандиста, який відвідував окупований Крим

Источник: perec.info

Служба безпеки України закрила кримінальне провадження у відношенні російського телеведучого і медіаменеджер Бориса Корчевнікова, який відвідував анексований Крим, незаконно перетинаючи кордон. Корчевніков є генеральним директором телеканалу "Спас", що належить московської патріархії Російської православної церкви, а також ведучим програм на державному пропагандистському каналі "Росія 1".

Кримінальну справу стосовно Корчевнікова було відкрито за 1 ч. ст. 332-2 Кримінального кодексу (незаконний перетин державного кордону з метою нанесення шкоди державним інтересам України). СБУ не побачила у діях росіянина складу злочину.

"Зазначене кримінальне провадження закрито на підставі п. 2 ст. 284 КПК України", - йдеться у відповіді СБУ на інформаційний запит видання "Крим. Реалії".

Зареєструвати провадження щодо Корчевникова Службу безпеки України зобов'язав Шевченківський районний суд Києва, задовольнивши позов громадського активіста Сергія Стерненка.

У жовтні 2019 року Борис Корчевніков приїджав до Києва на фестиваль православного кіно "Покров", де йому вручили нагороду. Пропагандист опублікував фотографії з Києво-Печерської лаври і монастирів УПЦ Московського патріархату. Тоді в СБУ стверджували, що не мають інформації про діяння Корчевнікова, які могли б загрожувати національній безпеці.

Фестиваль "Покров" організовував позафракційний народний депутат Андрій Деркач. За словами "ексрегіонала", він запросив до Києва російського пропагандиста, який називав українців "фашистами" та "хунтою", винятково "як церковного представника".

Після російської анексії Криму Корчевніков відвідував окупований півострів, порушуючи українське міграційне законодавство. За це в 2014 році СБУ на п'ять років закрила йому в'їзд до України.

Новости по теме:

Новости партнеров:
Если Вы заметили ошибку, пожалуйста, выделите некорректный текст и нажмите Ctrl+Enter - так Вы поможете нам улучшить сайт. Спасибо!
Отправить Закрыть